Zebracinema: ALBERT NOBBS

Op dinsdag 10 april om 20u15 wordt de film Albert Nobbs vertoond, met in de hoofdrol Glenn Close. De film gaat over Albert, een schuchtere butler in een hotel in Dublin. Er is een reden waarom hij zo op z’n privacy is gesteld: Albert is een travestiet die elke ochtend zijn vrouwelijke rondingen verbergt onder een mannenpak. In het vrouwonvriendelijke Ierland van de 19de eeuw voelt deze prefeministische heldin zich genoodzaakt om als man door het leven te gaan. Albert heeft ook een droom: hij spaart meticuleus zijn karige loon om een tabakswinkeltje te kunnen kopen. Dat wil hij graag uitbaten met een echtgenote aan zijn zijde, en dan nog het liefst zijn flirterige collega Helen. Maar Helen is haar hart en onschuld kwijt geraakt aan een malafide jongeman, die de verliefdheid van Albert handig wil uitbuiten. Glenn Close speelde de titelrol van ‘Albert Nobbs’ voor het eerst op Broadway in 1982. Nu speelt ze de rol op het witte doek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: