FRESH CIRCUS #2

Dommelhof is één van de deelnemers van Fresh Circus #2. Dat is een Europees seminarie rond de toekomst van circuskunsten. Tijdens de bijeenkomst in Parijs worden een aantal praktische aanbevelingen geformuleerd rond de toekomst en erkenning van de circuskunsten. Thema’s die aan bod komen zijn ondermeer: artistieke normen en standaarden binnen het nieuwe circus, het faciliteren van publieksparticipatie, het verwerven van een plaats binnen het brede cultuurbeleid, de intrede van de sector in het digitale tijdperk, de reflectie over nieuwe economische modellen. Het tweedaags seminarie wordt bijgewoond door afgevaardigden van circusfestivals, circusartiesten, circusscholen, werkplaatsen, producenten en beleidsmakers uit heel Europa. De organisatie is in handen van Circostrada, het Europees platform voor straat- en circuskunsten.
Fresh Circus #2 vindt plaats in samenwerking met Hautes Tensions, een festival dat een kruising van hip hop en circuskunsten voorstelt. Op het programma staat ondermeer de voorstelling ‘Face Nord’ van Un Loup pour l’homme die op het afgelopen circusfestival in november 2011 nog te zien was in Dommelhof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: