Zebracinema: LE HAVRE

Op dinsdag 22 mei wordt de film Le Havre vertoond. In de film ontmoeten we Marcel Marx en zijn vrouw Arletty. Hun rustige wereldje, waarin Marcel zich overdag dienstbaar opstelt als schoenpoetser en ’s avonds laat verwennen door Arletty’s liefdevolle verzorging, wordt plotseling opgeschud. Arletty wordt ziek, waardoor Marcel voor zichzelf moet gaan zorgen. Marcel gaat zich bekommeren om de tienjarige illegale immigrant Idrissa, die aan het begin van de film met een groep lotgenoten in een container wordt gevonden. De film biedt zowel een nostalgische, humanistische als hardvochtige blik op de arbeidersklasse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: