Buitenlandse topgezel-schappen

Theater op de Markt brengt opnieuw een aantal internationale topartiesten uit het straat-, circus- en locatietheater samen. Nog nooit waren er zo veel internationale gezelschappen aanwezig op het festival. Op de affiche ondermeer de Engelse jongleurs van ‘Gandini Juggling’. Zij brengen een zeer aparte jongleervoorstelling. Het begin oogt deftig Brits maar al snel ontaardt de voorstelling in typische Monty Python toestanden. Vanuit Frankrijk verwelkomen we ondermeer Cirque Hirsute en Le Collectif G. Bistaki. Cirque Hirsute brengt met ‘Le Blues de la Mancha’ een interpretatie van Don Quichote in de sfeer van de vroege 20ste eeuw. De spectaculaire windmolen staat centraal in een wervelende en humoristische circusvoorstelling. Le Collectif G. Bistaki trekt een heel ander register open met ‘Cooperatzia Le Chemin’. Het collectief bezet het stedelijk decor en gebruikt alledaagse voorwerpen (dakpannen en handtassen) in een ontvlambare en fijnzinnige dans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: