Intensiteit en dramatiek op TAKT#9

Opnieuw volle zalen voor de tweede avond van TAKT#9. Ilmer Roozendaal, een jonge Nederlandse theatermaakster, gaf een toelichting bij het theaterstuk dat ze momenteel aan het maken is: ‘Er zal iemand komen’. Een stuk over de liefde, over leven in het ‘nu’, en over samen alleen zijn. Het werd een intrigerend kennismaken met de gedachtegang van een jonge maakster en een blik achter de schermen van het moeilijke creatieproces van een boeiend stuk.
Caroline D’Haese en Leena Keizer stonden vervolgens in de schouwburg met de avant-première van hun danscreatie ‘Even’. Er werd afgesloten in een overvol atrium met het sfeervolle ‘Club Flamingo’. De Limburgse danseres Samina Carremans veranderde Dommelhof samen met haar collega-danseressen en uitstekende muzikanten heel even in een Spaanse flamenco club: intense dansen, opzwepende ritmes en Spaanse dramatiek.
TAKT#9 toonde opnieuw een uitnodigende selectie van jong podiumtalent. Deze selectie wordt hoofdzakelijk gemaakt op basis van de artistieke residenties die het hele jaar door plaats vinden in Dommelhof. Een nieuw TAKT-festival is gepland voor het voorjaar 2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: