Zebracinema: Footnote

Op dinsdag 30 oktober om 20u15 wordt de Israëlische film ‘Footnote’ vertoond in Dommelhof. In deze tragikomedie maak je kennis met een wel heel disfunctionele familie. Vader Eliezer en zoon Uriel zijn beiden ‘die hard’ academici die zich hebben vastgebeten in de studie van de Talmoed. Hun wijze van werken verschilt echter dag en nacht. Uriel focust zich op een iet of wat begrijpelijk facet van het Tora-onderzoek, terwijl Eliezer zich concentreert op een hermetisch onderwerp. De eerste is dan ook razend populair bij studenten en collega’s, terwijl de tweede gedoemd lijkt om als een voetnoot te eindigen. Maar dan blijkt vaderlief een grote prijs te beurt te vallen. Fantastische, vlijmscherpe cinema levert dat op, waarbij Cedar zich een meester van de montage toont.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: