Zebracinema: Play

Deze week wordt de Zweedse film ‘Play’ vertoond in Dommelhof. Tussen 2006 en 2008 slaagden een groep van vijf zwarte jongens van 12 tot 14 jaar erin om in Göteborg een veertigtal blanke kinderen geld af te persen. Het opmerkelijke is dat er geen fysiek geweld aan te pas kwam en dat de afgeperste jongeren nooit expliciet bedreigd werden. Hun truc is om een potentieel slachtoffertje te beschuldigen dat zijn mobiel afkomstig is van diefstal. Het is zogenaamd de telefoon van een van de broers van de rovertjes. Ze weten het zeker, want dat mobieltje had net zo’n kras. om de zaak op te helderen, stellen ze voor om met zijn allen even naar die broer in een buitenwijk te gaan. Jochies die erin trappen, worden in de buitenwijk van hun spullen beroofd.

dinsdag 18 december 20u15

tickets 4/5 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: