Koen De Preter en Alphea Pouget

Deze week zijn Koen De Preter en Alphea Pouget in residentie in Dommelhof. Koen en Alphea schrijven een bijzonder verhaal. Ze werken aan de dansvoorstelling ‘Journey’. Twee dansers, twee generaties. Koen is een 31-jarige choreograaf en performer, Alphea een 87-jarige danseres en pedagoge.

In ‘Journey’ tasten ze hun grenzen af. Er ontvouwt zich een performance over het hier en nu, over de kracht van het menselijk lichaam. Samen overbruggen ze de afstand tussen jong en oud, en 60 jaar dansgeschiedenis, in een evenwichtsoefening tussen willen en kunnen. Twee mensen met dezelfde droom: je hele leven blijven dansen.

Koen De Preter had al verschillende jaren de wens om met oudere performers te werken. Hij wilde onze hedendaagse obsessie rond jeugdigheid bevragen en stelde vast dat ouderen in ons straatbeeld of op de planken opvallend ondervertegenwoordigd zijn. Toen hij Alphea Pouget ontmoette in 2010, in de Provence, werd die wens onmiddellijk realiteit. Hij was meteen weg van haar podiumpersoonlijkheid en de groeven in haar huid.

De voorstelling ‘Journey’ is te zien op TAKT#11.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: