Zebracinema:Amour

Op dinsdag 19 maart om 20u15 wordt de film ‘Amour’ gedraaid in Dommelhof. Nooit eerder kwam Michael Haneke zo direct en humaan uit de hoek als met Amour, een liefdesdrama over een ouder wordend echtpaar. Leven met de dood in het hart en liefde in de ziel. Dat is wat de tachtigers Georges en Anne in Amour doen wanneer ziekte en aftakeling de kop opsteken. Haneke sloopt andermaal een taboe en daagt twee reuzen van de Franse auteurscinema, Jean-Louis Trintignant en Emmanuelle Riva, uit om te werken met hun eigen fysieke fragiliteit en sterfelijkheid. Op een subtiele en onsentimentele manier kiest de regisseur deze keer wel voor emoties en laat daarbij eenvoud primeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: