Zebracinema: The Perks of Being a Wallflower

Op dinsdag 9 april wordt in Dommelhof de film ‘The Perks of Being a Wallflower’ getoond. Schrijf deze film niet te snel af als een tienerfilm. De protagonisten mogen dan al minderjarig zijn en het decor de meedogenloze high school, dit innemende drama ondergraaft de conventies van de coming-of-agefilm net in die mate dat een breed (en ook volwassen) publiek er best van kan genieten. Chbosky, die ook de succesroman schreef waarop de film gebaseerd is, pelt wat laagjes van zijn personages, zodat we het drietal naast sympathiek ook gaandeweg ontwapenend gaan vinden. Waar de plot eerst braaf een formule lijkt te volgen, hoe origineel soms ook ingevuld, ontwikkelt The Perks… uiteindelijk een eigen identiteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: