Zebracinema: Barbara

Op dinsdag 14 mei om 20u15 wordt de film ‘Barbara’ van de Duitse regisseur Petzold getoond in Dommelhof. De film speelt zich af in Oost-Duitsland in de zomer van 1980. De jonge arts Barbara wil het land verlaten en heeft een uitreisvisum aangevraagd. Dit verzoek wordt door de overheid echter niet aanvaard en ze wordt zelfs naar de provincie gestuurd. Barbara moet haar arbeidsplaats in Berlijn verlaten en gaan werken in een klein ziekenhuis, ergens ver weg.

Onze oosterburen beschouwen film terecht als een krachtig medium om hun complexe geschiedenis onder ogen te zien en te verwerken. De laatste jaren is er veel aandacht voor het voormalige Oost-Duitsland en de hereniging. Het bekendste voorbeeld van de ijzeren greep blijft natuurlijk Das Leben der Anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: