Wortel van Glas

Brent is één van de jongens van de Buso-school Zonneweelde in Lommel waar acteur/regisseur Stefan Perceval het theaterproject ‘Hoe word ik groot’ mee heeft gecreëerd. Dat was een theatervoorstelling waarin bijzondere jongeren lieten zien dat zij inderdaad bijzonder zijn. Brent bleek een zeer getalenteerde acteur te zijn waar Stefan nu een apart traject mee opzet. Elke maandagavond zijn ze in Dommelhof om de theatermonoloog ‘Wortel van Glas’ in te oefenen.
‘Wortel van Glas’ werd ruim 10 jaar geleden geschreven en geregisseerd door Josse De Pauw in opdracht van HETPALEIS. De Pauw haalde zijn inspiratie bij een installatie van de Nederlandse beeldend kunstenares Maria Roosen: glazen wortels lijken uit de hemel te vallen. De Pauws tekst draait rond kwetsbaarheid en fragiliteit. Onder een gewelf van glazen wortels krijgt het hoofdpersonage Wortel van Glas, oorspronkelijk gespeeld door Stefan Perceval zelf, levenslessen van zijn wijze nonkel Biet. Hij reist naar de vier hoeken van de wereld op zoek naar zichzelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: