Harmonic Fields

Het Thor Park in Waterschei vormt van 10 juli tot en met 7 augustus het decor van Harmonic Fields, een indrukwekkende verzameling van 500 instrumenten, die uitsluitend bespeeld worden door de wind. Deze installatie met internationale allure was nooit eerder in België te zien. Het project wordt opgezet door de stad Genk in samenwerking met Dommelhof en de provincie Limburg.

Bedenker van het project, de Fransman Pierre Sauvageot, haalde zijn inspiratie bij lokale volkeren in Bali, die windorgels inzetten als vogelverschrikkers. Op basis van dit idee creëerde hij een volwaardig symfonisch windorkest, samengesteld uit 500 blaas-, percussie- en snaarinstrumenten. Bezoekers doorkruisen een vooraf vastgelegd parcours langsheen de installaties. Ze slalommen tussen de bamboefluiten, rusten even uit op de door cello’s omringde loungestoelen en volgen de route van de snaren. Onderweg beleven ze een unieke muzikale ervaring.

Harmonic Fields is gratis toegankelijk. Meer info via: Harmonic Fields Genk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: