Expo Renato Nicolodi

Vrijdag 7 maart om 19u wordt de tentoonstelling ‘Umwelt II’ van Renato Nicolodi geopend in Dommelhof. De kunstenaar toont afbeeldingen van heel sobere gebouwen. We zien oorlogsbunkers, mausolea, atria, tempels, renbanen en bouwwerken die refereren aan de megalomane naziarchitectuur. Dit werk is een continue exploratietocht doorheen het verleden van de familie van de maker, met de architectuur als leitmotiv. Gevangeniscellen, bunkers, kampen, de Atlantikwall, ze hebben alle hun sporen in dat familieverleden nagelaten, en het is dat verleden dat Nicolodi nu al een decennium lang in zijn sculpturen en acryltekeningen onderzoekt, memoreert en archiveert.

De expo loopt tot zondag 20 april.

Eén reactie

  1. Willy Beyens

    Ongekend voor mij maar wel prachtig gedaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: