Zebracinema: La Grande Bellezza

Op dinsdag 1 april om 20u15 toont Dommelhof de film ‘La Grande Bellezza’. Een modern eerbetoon aan Fellini’s La Dolce Vita. Uiteraard bevinden we ons dan in Rome. De film volgt Jep Gambardella, een succesvol journalist en romanschrijver, én nog steeds een onweerstaanbare verleider. Hij maakt deel uit van het mondaine leven in Rome. Hij is er elke avond, op elk feestje, zijn scherpe geest wordt bejubeld en zijn gezelschap wordt opgezocht. Maar wanneer hij terugkijkt op zijn leven vraagt Jep zich af of hij op sommige vlakken, net als de stad Rome zelf, niet gefaald heeft. Hij besluit na zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: