Zebracinema: Philomena

Op dinsdag 13 mei om 20u15 tonen we de film ‘Philomena’. De nieuwe film van Stephen Frears is losjes gebaseerd op de echt gebeurde queeste van Philomena Lee, een Ierse vrouw die decennia lang op zoek ging naar haar buitenechtelijk kind dat in 1952 werd geboren en enkele jaren later zonder haar medeweten aan Amerikaanse adoptieouders werd doorverkocht. Philomena hoorde tot een van die duizenden ‘gevallen’ vrouwen die in een klooster werden opgesloten als straf voor hun seksuele promiscuïteit. Tijdens het harde labeur van lakens schrobben mocht ze één uurtje per dag doorbrengen met haar zoontje Anthony. Tot natuurlijk dit hartverscheurend moment dat ze vanuit het raam machteloos moest toezien hoe haar tweejarig kind door zijn nieuwe yankee pleegouders werd weggevoerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: