JazzCase: Ingrid Laubrock’s Anti-House

Op donderdag 25 september om 20u30 presenteert JazzCase Ingrid Laubrock’s Anti-House. Met de komst van pianiste Kris Davis, op het titelloze debuut van Anti-House nog een gaste, is Ingrid Laubrock’s band uitgegroeid tot een kwintet, een echt ‘dream team’ van muzikanten die mild glimlachen bij het horen van labels, scholen en tradities, om die daarna even goedgemutst in de prak te rijden.

Verwacht eigenzinnige en vooral ambitieuze composities. Daar waar jazzstukken al eens blijven hangen in een tune, kiest Laubrock voor vervaarlijk uitgewerkte composities die vermengd met vrije en minder vrije improvisatie een heel eigen logica volgen. De melodische onvoorspelbaarheid van Steve Lacy, de harmonische en structurele grilligheid van Henry Threadgill en het uitgepuurde van Anton Webern worden afgetopt met bij momenten verbluffend samenspel, dat alle ruimte laat voor de individuele touch van de afzonderlijke uitvoerders.

Ingrid Laubrock (tenorsax, sopraansax), Mary Halvorson (gitaar), Kris Davis (piano), John Hébert (bas), Tom Rainey (drums).

Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
Tickets: 10,- euro – Dommelhof Neerpelt 011/80.50.02

(foto: Peter Gannushkin)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: