Zebracinema: Leviathan

Op dinsdag 17 februari om 20u15 wordt de film ‘Leviathan’ getoond in Dommelhof. Dit nieuw Russisch meesterwerk vertelt het verhaal van de garagist Kolya die samen met zijn jonge vrouw Lilya en zoontje Roma een eenvoudig dorps bestaan heeft opgebouwd in een klein kuststadje aan de Barentszee, in Noord-Rusland. Hij gaat heftig tekeer tegen Vadim Sergeyich, de burgemeester van de stad, die hem zijn huis en grond wil afpakken. Kolya jongleert met zijn kopzorgen en doet er alles aan om zijn eigendom te behouden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan in het totalitaire Rusland waar staat en kerk de plak zwaaien en de maffioze autoriteiten de werkende mens sterk onder de knoet houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: