John Engels Kwintet

Op donderdag 16 april om 20u30 presenteert Jazzcase het John Engels Kwintet. Drummer John Engels wordt dit jaar 80 jaar en kan terugkijken op een fantastische carrière waarin hij samenspeelde met wereldsterren als Chet Baker, Archie Shepp, Dexter Gordon en talloze anderen. Speciaal voor de gelegenheid van zijn 80-ste verjaardag heeft John zijn “droomformatie” opgericht. Ze brengen een tribute aan de fameuze ‘Diamond Five’, de groep waarmee John van 1957 tot 1961 in de Amsterdamse ‘Jazzclub Sheherazade’ furore maakt.

In het tweede deel van de avond verwelkomen we zangeres Fay Claassen, met wie Engels de afgelopen jaren op tal van nationale en internationale podia stond. Claassen speelde met de top van internationale musici. Ze ontving in Nederland een Edison Award en in de VS een Grammy Nomination. Afgelopen jaar kreeg ze een Gouden Plaat voor haar dubbelalbum ‘Two Portraits Of Chet Baker’, waarop ook John Engels meespeelt.

Benjamin Herman (altsax), Ruud Breuls (trompet, bugel), Rob van Bavel (piano), Ruud Ouwehand (bas), John Engels (drums).
Na de pauze met Fay Claassen (zang).

Tickets: 10,- euro – Dommelhof Neerpelt 011/80.50.02

(foto: John Engels – John Engels sr. en jr. 1955 – Wouter van Gool; copyright: Beeld en Geluid)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: