Zebracinema: Il Capitale Umano

Op dinsdag 21 april om 20u15 tonen we de film ‘Il Capitale Umano’. Niets is wat het lijkt aan het Italiaanse Comomeer. Dat Il Capitale Umano de David di Donatello – de Italiaanse Oscar – voor beste film won ten gunste van Oscarwinnaar La Grande Bellezza, zegt genoeg. De steenrijke kapitalistische familie van Giovanni en Carla Bernaschi raakt slaags met het middenklassengezin van Dino Ossola wanneer een ober aangereden wordt en voor dood wordt achtergelaten. Wie heeft het gedaan, en kan geld de wonden helen? Il Capitale Umano is een gladde en stijlvolle mix van verwoestende whodunit en cynische klassenkritiek die regisseur Paolo Virzi promoveert tot een van de meest kwieke en doortastende Italiaanse cineasten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: