Masterclass voor theatermakers en choreografen

Deze week vindt voor de vierde maal in Dommelhof een intensieve werkweek voor professionele acteurs, dansers of makers plaats. Tijdens de masterclass van Roel Swanenberg zullen ervaren theatermakers trainingsessies geven, composities aansturen, en repetities begeleiden. De werkweek wordt opgebouwd rond de Viewpoint methode. Het gaat om een fysieke training die gebaseerd is op improvisatie. De Viewpoints kunnen voor een acteur hetzelfde zijn als vingeroefeningen voor een pianist of een klassieke barre voor een danser. Het is een fysieke training d.m.v. improvisatie, ontstaan vanuit de post-moderne dans en aangepast voor het theater door de SITI Company. De Viewpoints maken het mogelijk om als groep intuĂŻtief, spontaan, open en zonder oordeel op de vloer te staan. Het ontwikkelt flexibiliteit, articulatie, en kracht in beweging en maakt het samenspel echt mogelijk. Trainers zijn Deborah Black (danser/choreograaf, USA), Arjan Gebraad (maker/speler, NL) en Roel Swanenberg (maker/speler, B.).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: