Zebracinema: Selma

Op dinsdag 1 september om 20u15 start ons nieuw filmseizoen in Dommelhof met de aangrijpende film ‘Selma’. Alabama, 1965. Iedereen heeft stemrecht, maar oneerlijke wetten zorgen ervoor dat de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de praktijk politiek gezien uit de boot valt. Voor burgerrechtenactivist Martin Luther King is de maat meer dan vol. Hij besluit enkele voettochten te organiseren en wandelt van Selma naar Montgomery, een helse odyssee van 87 kilometer die zou uitgroeien tot een van de grootste protestmarsen ooit en een einde moest maken aan discriminatie, onderdrukking en racisme. Selma is een hartverscheurend en inspirerend portret van een man met een revolutionair idee, een ijzeren een wil en een onbreekbare droom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: