Chantal Yzermans in residentie

Deze week werkt Chantal Yzermans in Dommelhof aan ‘No Bolero’, een tweeluik theater/performance. Tijdens een verblijf in La Cité des Arts te Parijs in 2014, werkte Chantal Yzermans samen met Joelle Adrien, neurowetenschapster van de slaap en onderzoeksdirecteur van het Nationaal Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek (INSERM, Paris). Vanuit empirische observaties van slaap en de origines van dromen komt ‘No Bolero’ tot stand. Een nauwe samenwerking met Dr. Joelle Adrien, punk diva MAD moizel en Chantal Yzermans.
Chantal Yzermans is danser en choreografe. Zij leefde en werkte in New York City van 2000 tot 2006, waar zij dagelijks met Merce Cunningham en zijn gezelschap studeerde. Radical Low is het artistiek collaboratief dat opgericht werd door Chantal Yzermans te Antwerpen in 2007. Sindsdien is Chantal Yzermans werkzaam in Madrid, Parijs en Antwerpen, waar zij haar werken presenteert. ‘Partner/you’ was haar laatste productie in samenwerking met Teatro Danza Canal (Madrid), Monty Kunstencentrum en Jan Fabre/ Troubleyn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: