Zebracinema: Still Alice

Op dinsdag 18 september om 20u15 toont Dommelhof de film ‘Still Alice’. Alice Howland (Julianne Moore) is een gerenommeerd professor Taalkunde aan de universiteit van Harvard die haar professionele succes deelt met haar liefhebbende echtgenoot (Alec Baldwin) en haar drie volwassen kinderen. Haar bijzonder vruchtbare leven wordt door elkaar gehaspeld wanneer haar geheugen haar steeds vaker in de steek laat en ze spiekbriefjes nodig heeft om te weten waar ze haar autosleutels de dag voordien heeft achtergelaten. Een doktersbezoek confronteert haar met de harde waarheid: Alice lijdt aan een zeldzame vroege vorm van Alzheimer. Beetje bij beetje verliest ze de grip op haar leven en identiteit, wat de band met haar echtgenoot en kinderen enorm op de proef stelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: