Zebracinema: Taxi Teheran

Op dinsdag 29 september om 20u15 toont Dommelhof de film ‘Taxi Teheran’. Met Taxi Teheran omzeilt de Iraanse regisseur Jafar Panahi na This Is Not a Film (2011) en Closed Curtain (2013) al voor de derde keer het filmverbod dat vadertje staat hem in 2010 heeft opgelegd. Ditmaal kruipt hij achter het stuur van een knalgele taxi en doorkruist hij de hoofdstad Teheran, op zoek naar opmerkelijke passagiers en geestige verhalen. Net zoals Abbas Kiarostami’s geniale 10 is Taxi Teheran een intelligente roadmovie annex politieke klaagfilm die de grenzen tussen feit en fictie overschrijdt en veel onthult over de absurde wetten en regels die gelden in het moderne Iran.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: