Zebracinema: Le Grand Cahier

Op dinsdag 10 november om 20u15 tonen we de film ‘Le Grand Cahier’, een oorlogsfilm zonder oorlog, een verhaal over onschuldige maar wrede kinderen die zich tegen elke vorm van moraal verzetten. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt de rotverwende tweeling Egyik en Másik bij hun grootmoeder achtergelaten. Die wil zich echter niet over hen ontfermen en ziet de jongens liever gaan dan komen. De twee worden er uitgebuit, mishandeld en aan hun lot overgelaten en beseffen al heel snel hoe wreed het leven kan zijn. Om zichzelf voor te bereiden op het monster dat volwassenheid heet, besluiten ze zichzelf te harden. Ze slaan elkaar tot bloedens toe en eten dagenlang niets om hun lichaam te gewennen aan potentiële naoorlogse hongersnood. De twee noteren alles in hun notitieboekje, het Dikke Schrift, dat een pijnlijk relaas vormt van hun jeugdige doorzetting en volharding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: