Zebracinema: The Dark Horse

Op dinsdag 1 december om 20u15 tonen we de film ‘The Dark Horse’. Het centrum van deze film is Genesis Potini, een man met een missie. Hij wil de jongeren uit de buurt – in een Maori-gemeenschap in Nieuw-Zeeland – warm maken voor de schaaksport, hen op die manier een doel geven en hen ver weg houden van bendegeweld, alcohol en drugs. Maar Potini worstelt zelf ook met een nijpend probleem. Hij lijdt aan een bipolaire stoornis, waardoor hij niet altijd helder denkt en zeer slecht tegen stress kan. Voeg daar een broer aan toe die leider is van een criminele bende en wiens zoon zich liever bij Genesis’ schaakclub zou aansluiten, en je hebt stof genoeg voor conflicten en dilemma’s..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: