Zebracinema: Dheepan

Op dinsdag 12 januari om 20u15 toont Dommelhof de film ‘Dheepan’. Voor de film kreeg de Franse cineast Jacques Audiard op het festival van Cannes de Gouden Palm voor de beste film. Dheepan is niet zijn echte naam, maar die van een overleden landgenoot wiens paspoort hij in handen krijgt. En zijn vrouw heet geen Yalini, ze is zelfs zijn vrouw niet. De negenjarige ‘Illayaal’ is dus ook niet hun dochter, maar een onbekend weesmeisje. Omdat gezinnen meer kans maken om asiel te krijgen in Europa, besluiten de drie Sri Lankanen – die allemaal familie zijn kwijtgeraakt in de slepende burgeroorlog in hun thuisland – samen op de vlucht te slaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: