Zebracinema: Dior & I

Op dinsdag 19 januari om 20u15 tonen de we film ‘Dior & I’. In de vroege lente van 2012 kreeg Raf Simons de scepter van het prestigieuze Dior in handen. De keuze voor de toen vierenveertigjarige Neerpeltenaar als creative director voor het chique Parijse modehuis was dan ook opmerkelijk. Simons kreeg de opdracht om in amper twee maanden een nieuwe haute-couturecollectie uit de grond te stampen. Het proces van aanstelling tot de weelderige presentatie van zijn collectie werd vastgelegd door regisseur Frédéric Tcheng.

Tcheng gunt ons een uniek inkijkje in het hectische ontstaansproces van nieuwe haute couture. Als rode draad voor zijn film koos hij een dun boekje dat de oorspronkelijke Christian Dior schreef: ‘Dior en ik.’ Met oude, aantrekkelijke beelden en een voice-over wordt deze schrijvende Dior tot leven gebracht en verwerkt naast de eigentijdse beelden van Raf Simons en het uitgebreide en toegewijde Dior-team.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: