Zebracinema: La Isla Minima

Op dinsdag 26 januari om 20u15 tonen we de film ‘La Isla Minima’. De film opent met bevreemdende luchtbeelden van de eindeloze en onherbergzame Andalusische moerassen: meteen het decor waarin ook de rest van deze magistrale Spaanse thriller zich zal afspelen, want twee agenten uit Madrid moeten er de moord op twee tienermeisjes zien op te lossen. Op papier is een moordzaak materiaal voor niet meer dan een doordeweekse whodunnit, maar regisseur Alberto Rodriguez zorgde er met intrigerende luchtopnames niet alleen voor dat zijn prent stilistisch ver boven de middelmaat uitstijgt, hij stak ook slim politieke elementen in de plot: door de film in 1980 te situeren, zorgde hij ervoor dat de nare geest van dictator Franco de hele tijd over deze film waart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: