Zebracinema: El Club

Op dinsdag 23 februari om 20u15 tonen we de film ‘El Club’, een scherpe aanklacht tegen de katholieke kerk die steeds maar weer de misdrijven van haar priesters met de mantel der liefde bedekt. El Club vertelt het verhaal van vier priesters die verstoten werden uit hun parochie en sindsdien een anoniem bestaan leiden in een afgelegen stadje aan de Chileense kust. Ze leven er volgens een strikt regime, onder het toeziend oog van een vrouwelijke huisbewaarder. De komst van een nieuwe pater, die zich zou hebben schuldig gemaakt aan pedofilie, zorgt voor heel wat consternatie binnen deze communiteit. Zeker wanneer de geestelijke zich door alle commotie van het leven berooft en de kerk een afgevaardigde uitstuurt om de betrokkenen aan de tand te voelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: