Zebracinema: Slow West

Op dinsdag 8 maart om 20u15 tonen we de film ‘Slow West’. Kodi Smit-Mc Phee speelt in deze western een zestienjarige jongen uit de Schotse Hooglanden die een gevaarlijke tocht maakt door het Colorado van 1870. Hij is op zoek naar de vrouw die zijn hart heeft gestolen en met haar vader uitweek naar Amerika.. Totaal onvoorbereid op de harde realiteit in de Far West krijgt Jay algauw bescherming van Silas (Michael Fassbender), een mysterieus heerschap met een verborgen agenda. Silas die ook in een laconieke voice-over de film vertelt, blijkt een premiejager te zijn, op wiens hoofd de buit staat van 2.000 dollar. Jay ontdekt dat om te overleven in de Nieuwe Wereld, je taai en genadeloos uit de hoek moet komen. MacLean draaide zijn imponerend debuut op locatie in Nieuw-Zeeland, waardoor de wilde avonturen zich aftekenen tegen majestueuze landschappen en overweldigende vistas van een ongerepte natuur. Hoewel de toon van zijn film hip en hedendaags is, respecteert hij wat het nu helaas uitgestorven westerngenre uniek maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: