Zebracinema: Carol

Op dinsdag 22 maart tonen we de film ‘Carol’. In deze film speelt Cate Blanchett de echtgenote van een zakenman en moeder van een dochtertje van tien, maar hoewel het haar aan geld, status en huiselijk comfort aan niks ontbreekt, voelt ze toch een knagende leegte. Daar komt verandering in wanneer ze de timide en twintig jaar jongere Therese ontmoet (Rooney Mara). Langzaam groeien de twee vrouwen, ondanks hun verschil in leeftijd en klasse, naar elkaar toe, maar lesbische liefde blijkt in het conservatieve Amerika van 1952 nog meer taboe dan ontrouw. Samen met de onvolprezen cameraman Ed Lachman heeft Haynes ook nu weer een exquis oog voor sfeer, geste, kleur en detail, met tal van prachtige tableaus en elegante overgangen. Een film om in te kaderen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: