Zebracinema: Our Little Sister

Op dinsdag 31 mei om 20u15 presenteert Dommelhof de film ‘Our Little Sister’. Hirokazu Koreeda, meesterchroniqueur van het hedendaagse Japan, zoomt met deze film nog maar eens in op emotioneel verwaarloosde kinderen. Alleen zijn ze deze keer ouder en liggen hun trauma’s dieper in hun verleden verborgen. Spilfiguur in deze tedere familiekroniek is Suzu, het kleine zusje uit de titel, dat op haar dertiende onder de vleugels komt van haar drie oudere halfzussen die ze nooit heeft gekend en die samenwonen in het oude huis van hun grootmoeder, op een uurtje sporen van Tokio. Niet alleen voor de timide Suzu blijkt het een aanpassing van formaat, ook voor de drie zussen is het wennen, zeker gezien ze al jaren geen contact meer hadden met hun recent overleden en indertijd hertrouwde vader en gebroken relaties zich nu eenmaal niet zomaar laten lijmen. Woeste dramatische conflicten hoef je niet te verwachten, en zoals steeds observeert Kore-eda zijn protagonisten als een discrete antropoloog met oog voor relationele privéproblemen, sociale conventies en het voorbijglijden van de seizoenen in provinciaal Japan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: