Ugo Dehaes en fABULEUS aan het werk in Dommelhof

De voorbije dagen werkten Ugo Dehaes/kwaad bloed en fABULEUS in de werkplaats van Dommelhof aan de nieuwe dansvoorstelling ‘RATS’. Het stuk ontstaat uit de clash tussen verschillende werelden. De dynamiek van een bende jongeren tegenover een volwassen vrouw. De spontane uitbarstingen van battles tegenover een uitgedachte compositie. Maar vooral: de confrontatie tussen alle mogelijke vormen van urban dance (breakdance, house, hip hop, popping, locking, …) en hedendaagse dans (floorwork, partnering, release, …).

Na het zeer succesvolle GIRLS (2013) werkt Ugo Dehaes/ kwaad bloed opnieuw met een groep jongeren bij fABULEUS. Deze keer confronteert hij de energie van 8 jonge urban dansers met die van een professionele, hedendaagse danseres. Er vindt geen botsing plaats, maar eerder een wederzijdse besmetting. Van daaruit ontstaat een verrassende, nieuwe danstaal.

Première is voorzien in januari 2017 in STUK Leuven. Daarna te zien in C-Mine Genk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: