Zebracinema: Spotlight

Op dinsdag 6 september starten we met het nieuwe Zebracinema-seizoen. ‘Spotlight’ is de eerste film op het programma. Spotlight is nog steeds de naam van de onderzoekscel van The Boston Globe. Journalisten bijten er zich als bulldogs vast in onderwerpen die het licht niet kunnen verdragen. Zelf blijven ze liever in de schaduw, zoals detectives of spionnen. Hoe minder ze gezien worden, des te beter kunnen ze hun blik richten op wat gezien moet worden. Tom McCarthy en zijn coscenarist Josh Singer konden niet anders dan Spotlight even uit de duisternis te halen, wilden ze aantonen dat de wereld moet investeren in de vierde macht, een pers die toeziet op ontsporingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: