Zebracinema: Anomalisa

Op dinsdag 13 september om 20u15 tonen we de film ‘Anomalisa’ in Dommelhof. Met films als Being John Malkovich en Eternal Sunshine of the Spotless Mind bewees scenarist Charlie Kaufmann al dat hij weet hoe hij grote levensvragen in kleine verhalen moet stoppen. Zeven jaar na het geflopte Synecdoche, New York keert hij terug naar het witte doek met Anomalisa, een briljante stop-motionfilm over de hel die eenzaamheid heet. Michael Stone is een succesvolle, maar depressieve motivatiespreker die net een bestseller over klantenservices geschreven heeft en op weg is naar Cincinnati om een lezing te geven over zijn succesvolle boek. Net wanneer Michael klaar lijkt om het aardse bestaan vaarwel te zeggen, ontmoet hij Lost in Translation-gewijs de jonge Lisa, een gesofisticeerde en koddige vrouw die hem voor het eerst sinds lang weer zin in het leven geeft. Anomalisa is een meesterwerk over de conditio humana en toont dat animatiefilms niet altijd voor kinderen bedoeld zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: