Zebracinema: Angry Indian Goddesses

Op dinsdag 4 oktober om 20u15 tonen we de film ‘Angry Indian Goddesses’. Een groepje universiteitsvriendinnen, een huwelijk, ontelbaar veel geheimen. In Angry Indian Goddesses volgen we Frieda, een modefotografe die haar beste vriendinnen in haar ouderlijk huis uitnodigt voor een week vol lachen, roddelen en dansen. De dames hebben hun koffers nog maar net uitgepakt, of Frieda verklapt hen de ware reden van hun bezoek: ze gaat trouwen, maar wil nog niet zeggen met wie. Een spontaan vrijgezellenfeest breekt uit waarin vriendschappen worden versterkt én gebroken, emoties hoog oplaaien en oude geheimen worden opgerakeld. Angry Indian Goddesses werd luidruchtig geafficheerd als ‘India’s eerste vrouwelijke buddy movie’ en lijkt op het eerste zicht het Zuid-Aziatische antwoord op Bridesmaids te zijn. Toch is Angry Indian Goddesses veel meer dan Sex and the sari. De film durft prangende vragen te stellen over gender en seksisme en kaart drukkende problematieken aan die heersen binnen de hedendaagse Indische samenleving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: