Zebracinema: L’Economie Du Couple

Op dinsdag 18 oktober om 20u15 tonen we de film ‘L’Economie Du Couple’. Men zegt wel eens dat scheiden doet lijden, maar soms brengt een verkruimeld huwelijk ook fantastische cinema op. In L’Economie du couple zijn het Marie en Boris die na 15 jaar huwelijk de handdoek in de echtelijke ring gooien. De wanhopige Boris probeert de brokken te lijmen, maar voor Marie is hun breuk een uitgemaakte zaak. De situatie wordt nog ongemakkelijker wanner ze om financiële redenen gedwongen worden om onder één dak te blijven wonen met hun kinderen. Hun huis, dat ooit een baken van geluk was, wordt al snel een broeihaard van oplaaiende woede en verdriet. Als Ingmar Bergman zijn Scènes uit een Huwelijk in Kammerspielvorm had gemaakt, was het L’Economie du Couple geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: