Zebracinema: The Invisible City

Op dinsdag 8 november om 20u15 tonen we de film ‘The Invisible City’. Het Keniaanse vluchtelingenkamp Kakuma bestaat al 20 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot de snelst groeiende stad van de Hoorn van Afrika. In Kakuma – vrij vertaald als ‘nergens’ – zoeken meer dan 100.000 mensen hun heil, vluchtend voor oorlogsgeweld en zoekend naar relatieve veiligheid. Het gros van de inwoners bestaat uit kinderen die zonder ouders toekwamen en een snelcursus volwassenheid en verantwoordelijkheid kregen.

Ze grijpen alle kansen om een toekomst uit te bouwen, maar kan dit wel op een plek die ‘nergens’ heet? Op deze vraag zoekt documentairemaker Lieven Corthouts een antwoord tijdens zijn vierjarig verblijf in Kakuma. In The Invisible City toont hij tot wat kinderen in staat zijn en legt hij de dynamiek van het kamp bloot. Kan Kakuma een echte toekomst bieden of is het slechts een tussenstop op weg naar het gevaarlijke Europa?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: