Zebracinema: Room

Op dinsdag 22 november om 2015 toont Dommelhof de film ‘Room’. Brie Larson won terecht een Oscar voor haar werk in deze film, een aangrijpend verhaal van een moeder die haar zoontje wil beschermen tegen de lelijkheid van de wereld. Ze geeft gestalte aan Ma, een jonge vrouw die al zeven jaar vastzit in wat ze Kamer noemt, het hermetisch afgesloten tuinhuisje van haar ontvoerder. Haar zoontje Jack heeft ze al die tijd voorgelogen met het idee dat Kamer de wereld is. Hun bestaan is gebaseerd op routines en leugens om de jongen te sussen. Wanner Jack vijf wordt, begint hij steeds meer vragen te stellen over wat er zich buiten Kamer bevindt. Ma begrijpt dat de jongen hun gevangenschap niet langer aankan en smeedt een wanhopig ontsnappingsplan. Zodra ze proeven van de vrijheid, doet Jack een ontdekking die zijn hele leven op z’n kop zet: de buitenwereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: