Zebracinema: The Land of the Enlightened

Op dinsdag 20 december om 20u15 tonen we de film ‘The Land of the Enlightened’. In deze prent volgt de Gentse filmmaker Pieter-Jan De Pue een groepje Kuchi-kinderen dat leeft in een Afghaans mijnenveld. Ze verdienen hun geld met het voorzichtig opgraven van landmijnen, om deze door te verkopen aan kindarbeiders die lapis lazuli delven in de mijnen. Ze dromen luidop van de dag waarop het Amerikaanse leger zich eindelijk uit hun land zal terugtrekken en proberen in hun persoonlijke fantasieën te ontsnappen aan de horror van de onzekerheid. Fictie en documentaire worden naadloos met elkaar verweven in deze onthutsende filmreis doorheen het wondermooie, door oorlog gekwelde Afghanistan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: