Zebracinema: I, Daniel Blake

Op dinsdag 10 januari om 20u15 presenteert Dommelhof de film ‘I, Daniel Blake’. Regisseur Ken Loach had gezworen dat hij na Jimmy’s Hall zou stoppen met regisseren maar na een bezoek aan zijn geboortestad, waar hij met voedselbanken te maken kreeg, flakkerde de razernij in hem weer op en keert hij met ‘I, Daniel Blake’ terug naar de sociale thema’s die van hem zo’n geëngageerde en soms ook controversiële cineast maken. Daniel Blake is een 59-jarige timmerman die na een hartaanval door zijn dokter tijdelijk werkonbekwaam wordt verklaard. De sociale inspectie dringt erop aan dat hij bijzondere bijstand aanvraagt, wil hij zijn uitkering niet verliezen. Beroep aantekenen blijkt een helse kafkaiaanse martelgang. I, Daniel Blake is geen film waarin de linkse militant wild om zich heen slaat, maar waarmee hij je recht in het hart treft. Een ‘fuck you’ tegen een ontmenselijkt beleid en de neoliberale arbeidsmarkt, gebracht in een sobere, frisse stijl met de nodige dosis humor, warmte en tederheid. En met een knappe hoofdrol voor Dave Johns, een stand-upcomedian die debuteert als acteur. (Filmfest Gent)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: