Zebracinema: Hell or High water

Op dinsdag 17 januari om 20u15 tonen we de film ‘Hell or High water’. Twee broers, de onvoorspelbare Tanner en de beheerste Toby, plegen voor het eerst in hun leven een bankoverval, maar hun onbeholpenheid werkt een beetje op de lachspieren (de bankbediende: ‘Jullie doen dit zeker voor het eerst?’). De reden waarom de broers zich op het criminele pad begeven, neemt ons onmiddellijk voor hen in: met het bijeengeroofde geld hopen ze de ouderlijke ranch te redden. Maar de oude Texas Ranger Marcus Hamilton zit het duo op de hielen. De thrillerplot zorgt constant voor een intense hitte. Regisseur David Mackenzie heeft rond die spanningsboog een reeks verrukkelijke tafereeltjes gecomponeerd. Waarna Mackenzie het verhaal – geruggensteund door de doem en droefenis aankondigende soundtrack van Nick Cave en Warren Ellis – naar de perfecte climax voert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: