Zebracinema: Réparer les vivants

Op dinsdag 31 januari om 20u15 toont Dommelhof de film ‘Réparer les vivants’.Het verhaal van deze film is het verhaal van een hart. De film volgt dat hart binnen een tijdspanne van 24 uur – vanaf een noodlottig ongeval tot aan het moment waarop het met stroomstootjes weer aan het kloppen wordt gebracht in een ander lichaam. De film komt zo dicht op de huid van alle levens die bij dit proces betrokken zijn; de donor, de gelukkige ontvanger, de chirurgen, de verplegers, de familie. Réparer les vivants is gebaseerd op de gelijknamige roman van Maylis de Kerangal, die bekroond werd met een Booker Prize. De Frans-Ivoriaanse cineaste Katell Quillévéré heeft met haar vorige film al bewezen dat ze het talent heeft om je te doen meeleven met haar personages. De sterke, doorleefde vertolkingen van onder meer Bouli Lanners, Emmanuelle Seigner en Tahar Rahim en de score van Alexandre Desplat sluiten perfect aan bij haar ingetogen aanpak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: