Zebracinema: Lady Macbeth

Op dinsdag 12 september om 20u15 tonen we de film Lady Macbeth. Wie verwacht dat William Oldroyds indrukwekkende speelfilmdebuut Lady Macbeth bol staat van de groteske baljurken, hoffelijke edellieden en zeemzoete romantiek, is eraan voor de moeite. De lady in kwestie is Katherine, een bloedmooie maar brutale jonkvrouw die op jonge leeftijd verkocht wordt aan een impotente sadist die haar vernedert en aan haar lot overlaat in hun mistige Noord-Engelse landhuis. Maar Katherine laat de verveling niet winnen, en ze begint een smorende affaire met de stalknecht Sebastian. Wat begint als een stout seksueel protest, mondt al snel uit in een Shakespeariaanse tragedie vol passie, moord en verraad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: