Zebracinema: A United Kingdom

Op dinsdag 19 september om 20u15 tonen we de film ‘A United Kingdom’. Twee jaar na het verbluffende Selma schittert de Britse acteur David Oyelowo opnieuw in een film over rassendiscriminatie en de naweeën van Apartheid. Dit keer treedt hij in de voetsporen van Seretse Khama, de prins van Botswana, die in het naoorlogse Londen de goedhartige kantoorbediende Ruth Williams ontmoet. Ondanks hun verschillen is het liefde op het eerste gezicht, en het duurt niet lang voor ze hun relatie willen bezegelen met een huwelijk. Niet iedereen is echter even tuk op hun aankomende verbintenis. Zowel de Britse als de Zuid-Afrikaanse regering verzetten zich tegen het idee dat een biraciaal echtpaar zal regeren over een republiek waar de Apartheid hoogtij viert. Seretse en Ruth laten zich echter niet tegenhouden en strijden voor hun liefde, niet wetend dat ze er de hele wereld mee zullen inspireren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: