Zebracinema: Bar Bahar

Op dinsdag 7 november om 20u15 tonen we de film Bar Bahar. Films over het wel en wee van vriendinnengroepjes in de grote stad mogen dan wel alomtegenwoordig zijn, ze zijn zelden zo sprankelend en taboedoorbrekend als Maysaloun Hamouds speelfilmdebuut Bar Bahar. De jonge regisseuse zoomt
in op de levens van Laila, Salma en Nour, drie Israëlisch-Palestijnse vrouwen die een appartementje delen in het bruisende hart van Tel Aviv. Ze hebben elk hun persoonlijke problemen – de ene is lesbisch, de andere wordt verstikt door haar huwelijk – maar alle drie balanceren ze op de rand van toewijding en toestemming, conventie en vernieuwing, vroomheid en deviatie in een van traditie doordrenkt land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: