Zebracinema: Noces

Op dinsdag 12 december om 20u15 tonen  we de film ‘Noces’. “We moeten een beetje met onze tijd meegaan”, zegt Zahira’s moeder terwijl ze haar via Skype laat kennismaken met drie potentiële huwelijkskandidaten. Zahira is 18, woont in Brussel en heeft een druk sociaal leven dat ze liefst wil leiden zoals zij het zelf wil. Dit is echter buiten haar traditioneel Islamitische ouders gerekend, die hun dochter koste wat het kost willen uithuwelijken aan een welgestelde Pakistaanse man. Het meisje besluit zich te verzetten, maar een ongewenste zwangerschap bemoeilijkt de situatie alleen maar. Noces, na Michael Blanco en Le monde nous appartient alweer de derde film van de Belgische regisseur Stephan Streker, is een meeslepend en krachtig drama over de gewelddadige botsing tussen traditie en vrijzinnigheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: