Mario Leko in C-TAKT werkplaats

De Kroatische designer, videast en scenograaf Mario Leko werkt van 10 tot 15 maart als artiest in residentie van C-TAKT aan een voorstelling onder de naam HERE SHE LIES, SIR. Zijn performance gaat uit van drie Shakespeare-personages, namelijk Ophelia, Lady Macbeth en Prinses Thaisa. Deze drie vrouwelijke personages uit Shakespeare dragen een tristesse, melancholie en sterven op gelijkaardige wijze. De personages zoeken in hun gelijkaardige omstandigheden naar een eigenheid. Zelfs in hun sterven is er een soort elegantie aanwezig die omschreven wordt als vrouwelijkheid. Maar wat is vrouwelijkheid? Hoe wordt dit via literatuur, maar ook via beeldvorming op de vrouw geprojecteerd? Zowel de performers als het publiek worden in deze performance uitgedaagd om over deze vraag na te denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: